luni, 5 martie 2018

#contabilitate

Din anul 2004

Despre decizia de-a deveni partenerul nostru
Decizia de schimbare a furnizorului de contabilitate, nu este o decizie usoara. Este o decizie a managementului unei afaceri si poate implica riscuri. Astfel de decizii privesc de obicei oamenii (resursa umana); bani( elaborare buget); achizitii si vanzari (marketing); cum sa actionam (operatiuni); ce vom face in viitor(strategie si planificare). 

Se cunoaste de asemenea ca luarea unei decizii este o combinatie de intuitie, experienta si analiza. 
Decizia este un impuls spre actiune, de aceea unele dintre cele mai grozave decizii au facut ca lucrurile sa se schimbe in bine, influentand optiunea unei afaceri in a avea succes.

In firma noastra de contabilitate REAL CONT AUDIT se cunosc aceste aspecte si de aceea avem rabdare cu fiecare nou client sa-i explicam cum si in ce mod vom colabora si care sunt avantajele si beneficiile clientilor care aleg sa fie partenerii nostri. Suntem bucurosi sa le oferim clientilor nostri solutiile potrivite, fiindca orice problema are o solutie imaginativa si eficienta. 

Stim ca clientii satisfacuti sunt cea mai buna reclama, de aceea suntem mereu in cautarea celor mai bune si mai simple solutii pentru clientii nostri, 
Pentru inceput vom incerca sa explicam ce este contabilitatea si cum ne ajuta ea sa ne dezvoltam propria afacere.

Contabilitatea - este un sistem de culegere, prelucrare şi transmitere a informaţiei diferitor utilizatori de informaţii.

În lucrarea „Bazele contabilității” din 1980, profesorul D. Rusu definește obiectul contabilității ca fiind ansamblul mișcărilor de valori, exprimabile în bani, dintr-un perimetru de mică sau mare întindere (regie autonomă, societate comercială, instituție publică, societate bancară etc.) precum și raporturile economico-juridice în care unitatea patrimonială este parte și care generează decontări bănești; calculele contabilității reflectă deodată mișcarea și transformarea mijloacelor precum și resursele în ordinea lor de formare și după destinația lor în procesul de reproducție.

Redam in continuare, cateva dintre functiile contabilitatii:
- Funcţia de înregistrare şi prelucrare a datelor constă în consemnarea, potrivit unor principii şi reguli proprii, a proceselor şi fenomenelor economice ce apar în cadrul întreprinderilor şi se pot exprima valoric.
- Funcţia de informare a contabilităţii rezidă în furnizarea informaţiilor privind structura şi dinamica patrimoniului, a situaţiei financiare şi a rezultatelor obţinute în scopul fundamentării deciziilor.
- Funcţia de control este legată de funcţia de informare. Ea constă în verificarea cu ajutorul informaţiilor contabile a modului de păstrare şi utilizare a valorilor materiale şi băneşti, de gospodărire a resurselor, controlul respectării disciplinei financiare etc.
- Funcţia juridică. Datele din contabilitate şi documentele primare servesc ca mijloc de probă în justiţie, pentru a dovedi realitatea unor operaţii economice, pentru stabilirea răspunderii patrimoniale pentru pagubele produse. Ele ajută la soluţionarea unor litigii
- Funcţia previzională. Informaţiile furnizare de contabilitate sunt utilizate la stabilirea tendinţelor viitoare ale fenomenelor şi proceselor economice.

Atat pentru astazi ! Saptamana viitoare vom exemplifica cateva situatii (reale) cand s-a dovedit ca a fost  benefic pentru cativa dintre clientii nostri sa fie parteneri cu firma de contabilitate REAL CONT AUDIT,  care a stiut sa raspunda adecvat solicitarilor organelor de control, astfel incat, la finalul operatiunii de control nu a existat nicio amenda sau sanctiune de achitat de catre antreprenor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu